2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 25 Haziran Çarşamba günü Türkiye ile Almanya arasında oynanacak olan yarı final karşılaşması Alanya'da yerleşik olarak yaşayan 10 bin Alman vatandaşını ikiye böldü. Almanların bir kısmı Türkiye'yi tutarken, bazıları ise kazanan tarafın Almanya olacağını söylediler.
Türk takımındaki sakat ve cezalı durumunda olanlara dikkati çeken emekli 58 yaşındaki Reinhold Bichter, "Türk takımının yarısı yok. Bu da Fatih Terim'in takım kurmasını zorlaştırıyor. Türkiye'nin önceki maçlarda yanında olan şansının Almanya karşısında etkili olmayacağını düşünüyorum. Çünkü bu tür turnuvalarda şans her zaman tutmaz. Dünya ve Avrupa şampiyonlukları olan Almanya maçı çok rahat alacak. Türk dostlarımız üzülmesinler" dedi.
Yine Alanya'da emeklilik yaşamının keyfini süren 40 yaşındaki Lisbeth Olsen, Türkiye'nin kazanacağına inandığını söyledi. Olsen, "Türkiye ilk maçın haricindeki tüm maçlarda özellikle son dakikalarda çok iyi oynadı. Futbolcular çok istekliler ve bitmek bilmeyen bir enerjileri var. Almanya güçlü bir takım olduğu için zor bir maç olacak ama Türkiye'nin kazanacağından eminim. Türkiye'nin kazanmasını istiyorum" diye konuştu.
Türkiye'nin iyi oynadığını, ancak Almanya'nın güçlü bir takım olduğunu belirten 36 yaşındaki spiker Julia Alaettinoğlu, Türkiye'nin diğer maçlardaki son dakika şansının Almanya karşısında olacağına inanmadığını söyledi. Alaettinoğlu, "Türkiye'nin kaybetmesi beni üzer ama Almanya'nın maçı çok rahat kazanacağını düşünüyorum. Maçı Almanya 2-1 alacak" dedi.
Emekli 53 yaşındaki Birgit Boer de Türkiye'nin kazanacağını iddia etti. Boer, şöyle konuştu:
"Kimsenin fazla şans tanımadığı Türkler, ilk maçtan sonra çok iyi oynadılar. Son dakikalara kadar mücadeleyi sürdürdüler. Güçlü Almanya karşısında da zorlanabilirler ama yine de kazanacaklarına inanıyorum. Çünkü bitmek bilmeyen bir enerjileri var. Almanya'nın kaybetmesine üzülürüm ama Türkiye'nin kazanmasını istiyorum. Türkiye 2-0 maçı alır."
Kozmetik ustası 35 yaşındaki Maike Klohr, başabaş bir mücadele sonunda kazananın Almanya olacağını söyledi. Klohr, "Almanya'nın güçlü bir takımı var. Sevinen tarafın Almanya olmasını istiyorum. Tabii Türkiye'nin kaybetmesine de üzüleceğim. Almanya maçı 3-1 kazanacak" yorumunu yaptı.
İngilizce Öğretmeni 33 yaşındaki Nina Tuncer ise Türkiye'nin turnuva boyunca hep yürekten oynadığını, Almanya karşısında da bu şekilde oynayan Türkiye'nin kesinlikle kazanacağını iddia etti. Tuncer, "Almanya'yı yenmeleri halinde kupayı alabilirler. Şampiyonluğa o kadar yakınlar. Almanya'nın kaybetmesine üzülmeyeceğim çünkü Türkiye'nin maçı kazanmasını istiyorum" dedi.